e-mail

Op zoek naar concrete tips om het aantal nieuwsbrief inschrijvingen te verhogen?  Hieronder staan drie tips die snel uit te voeren zijn! Er wordt in de artikel verder ingegaan op de opmaak van het inschrijfformulier.

Tip 1: Maak het makkelijk

Wil je dat een bezoeker zich inschrijft? Maak het dan makkelijk om in te schrijven. Haal drempels weg die voorkomen dat iemand zich inschrijft. Een manier om deze drempels weg te halen is het minimaliseren van het aantal invulvelden. Zo is het vragen van een e-mailadres en voornaam al meer dan voldoende.

Tip 2: Maak het overal beschikbaar

Maak op de website plaats voor een standaardblok. Bijvoorbeeld op je homepage. In dit blok plaats je het aanmeldingsformulier. Op deze manier kan een bezoeker op elke pagina terug zien dat er een mogelijkheid is om in te schrijven. Ook Wehkamp is in dit geval een goed voorbeeld. Zij hebben het inschrijfformulier aan de rechterzijde van de webshop geplaatst.

Tip 3: Geef een voorbeeld

Ben je ook niet benieuwd wat je krijgt als je je ergens op abonneert? Het is belangrijk om de bezoeker een indruk te geven van de nieuwsbrief. Dit kun je doen door een voorbeeld nieuwsbrief te laten zien of een link naar de nieuwsbrief archief op te nemen. Geef ook aan hoe vaak de nieuwsbrief wordt verstuurd. Meestal is het gebruikelijk om 1 of 2x per maand een nieuwsbrief te versturen.