gratis e-commerce platform

Wil je een e-commerce site starten, maar weet je niet zo welke platform bij jouw organisatie past? Of wil je graag overstappen naar een nieuw platform? Je kunt kiezen tussen gratis e-commerce platformen en betaalde e-commerce platformen. In dit artikel gaan we in op de gratis e-commerce platformen. De volgende gratis e-commerce platformen worden besproken: WooCommerce, X-cart, Opencart en Zencart. In een vorig artikel bespraken we al e-commerce platform Magento, dus dit gratis e-commerceplatform slaan we over.

WooCommerce

WooCommerce is veruit het populairste e-commerce platform in de wereld. Ook veel Nederlandse ondernemers gebruiken dit platform. WooComerce is een gratis plugin / software die je kunt toevoegen aan je wordpress. Je tovert je wordpress dus super snel om naar een e-commerce site. WooCommerce staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Je voegt makkelijk productvarianten toe en de producten worden goed gepresenteerd. Daarnaast is een goede zoekmachineoptimalisatie mogelijk en is de installatie simpel.

X-Cart

Veel mensen zien X-Cart als een van de snelste e-commerce platformen op de markt en is een open source platform. Om X-cart te installeren, moet je en stuk broncode toevoegen aan je website. Je kunt het hierdoor ook zelf aanpassen. Dit gratis e-commerce platform is ook uitbreiden met een betaalde versie. Hierin heb je bijvoorbeeld ook klantondersteuning.

Opencart

Opencart is een open source platform die men voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten. Toch is het ook geschikt voor Nederlandse organisaties. Je voegt namelijk gewoon de Euro toe en er zijn veel verschillende betaal- en verzendmethoden beschikbaar. De gebruikservaring is veel verbeterd en je hebt geen speciale ontwikkelaar nodig. Je kunt een thema kopen, maar veel zijn er gewoon gratis beschikbaar.

Zen Cart

Zen Cart is ontwikkeld voor ondernemers die weinig verstand hebben van development. Je hebt maar weinig codeerkennis nodig om een webwinkel te starten. Zen Cart is gebruiksvriendelijk en er zijn veel aanpassingsmogelijkheden beschikbaar. Daarnaast staat Zen Cart bekend als veilige software. Je weet zeker dat je klantgegevens en website worden beschermd.