Consumenten doen steeds meer van hun aankopen online. Vooral marketplaces zijn de laatste jaren enorm in trek. Het grootste deel van de e-commerce wordt nu ingevuld door marketplaces. Nederlandse consumenten kopen niet alleen steeds meer op marketplaces, ze begin er zelfs hun zoektocht. Marketplaces zijn een van de eerste kanalen die ze bekijken. Consumenten vinden het belangrijk dat ze online een goede ervaring bieden en dit is precies wat marketplaces biedt. Welke marketplaces zijn er nu beschikbaar in Nederland? In deze blog behandelen we er vijf Nederlandse marketplaces.  

1. Bol.com

Een van de bekendste marketplaces van Nederland is Bol.com en marktleider op het gebied van e-commerce. Bol.com heeft 8 miljoen actieve klanten en hebben ruim 1 miljoen bezoekers per dag. Deze marketplace heeft een ruim aanbod aan productcategorieën: je kunt er bijna alles kopen. Bol.com is beschikbaar in Nederland en België.

2. Beslist.nl

Beslist behoort tot één van de grootste marketplaces van Nederland. Er worden meer dan 25 miljoen producten verkocht en er zijn ruim 10.000 webshops aangesloten. Elke dag komen er ruim een half miljoen bezoekers per dag. Je kunt eigenlijk wel alle soorten producten kopen. Beslist.nl is alleen beschikbaar in Nederland.

3. VidaXL

Deze marketplace richtte zich voornamelijk op huis en tuin artikelen, meubels en gereedschap. Inmiddels is het aanbod uitgebreid en kun je er ook speelgoed, sportartikelen en cosmetica kopen. Je kunt er ruim 1 miljoen artikelen kopen. VidaXL is niet alleen beschikbaar in Nederland. Deze marketplaces verkoopt ook in Australië, Verenigde Staten en 29 andere landen in Europa.

4. FonQ

De marketplace FonQ richt zich alleen op woon- en tuinartikelen. Je kunt kiezen uit zo’n ruim 85.000 producten en het heeft een ruim aanbod voor verschillende woonstijlen. Bovendien zetten ze zich ook neer als een soort inspiratieplatform. Zo kun je je huis even wat FonQ geven. FonQ is alleen beschikbaar in Nederland.

5. Blokker

Niet veel mensen weten dat de website van Blokker inmiddels ook een marketplace is. Op de marketplace van blokker kun je eigenlijk alle producten kopen die ook bij de Blokker zelf verkrijgbaar zijn. Je kunt er dus geen eten, kleding, cosmetica, laptops of telefoons verkopen. Blokker heeft ongeveer 4 mijloen bezoekers per maand.

Naast deze vijf marketplaces zijn er nog meer Nederlandse marketplaces waar je aankopen kunt doen. Denk ook aan kleertjes.com, winkelstraat.com of Homedeco. Inmiddels zijn er ook wat Internationale marketplaces beschikbaar. Zo kun je inmiddels ook kopen op Amazon of Wish. Het zal ook vast niet lang duren of er komen nog meer marketplaces naar Nederland.