magento commerce

 

In week 35 zijn er 66 nieuwe extensies uit gekomen. Helaas zijn 42 van die 66 extensies Design templates. Op een paar uitzonderingen na zijn deze extensies allemaal hetzelfde. Ze onderscheiden zich alleen door het gebruik van kleuren. Dat is nu juist wat ik als eerste zou aanpassen om mijn winkel meer onderscheidend te maken!  Wel zijn er een aantal mobiele thema’s uitgekomen, die ik hieronder kort review.

Mocht je nog willen weten welke extensies er vorige week uitgekomen zijn, lees dan mijn vorige blog post.

1) Lingotip_Translate

Op het eerste oog is deze extensie ideaal voor de Nederlandse markt. Deze extensie maakt het mogelijk om via de admin panel van Magento eenvoudig vertlingotipalingen te laten doen door professionele vertalers. Je selecteert één of meerdere talen waarin je jouw tekst wilt vertalen en je kiest “Estimate”. Direct krijg je een berekening van de kosten om de tekst te vertalen en de tijd die daarvoor nodig is. Binnen Magento krijg je dan een voorzetje en hier kan je feedback op geven, dat wordt dan eventueel nog aangepast. Tevens wordt er in Magento bijgehouden welke vertalingen nog open staan en welke nog gedaan moeten worden. Super mooi toch! Helaas, zoals geldt voor zoveel extensies, is deze niet geschikt voor Nederland. Hoewel ze wel vertalen in het Nederlands vertalen zie niet vanuit het Nederlands. Maar wellicht wordt deze extensie nog beschikbaar voor de Nederlandse markt, naar mijn inzien is het namelijk wel een interessante Magento extensie voor Nederland.

Prijs:  € 0,-
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Internationalization & Localization

2) Hello Kids Iphone

Dit is een Theme gemaakt voor iPhone gebruikers. Deze theme ziet er goed uit en het navigeren door de demo data gaat ook goed. Alle belangrijke functionele data wordt mobile-kids-themenetjes getoond op het scherm. Daarnaast heeft deze theme ook nog een uitgebreid footer-menu, waarin de nodige informatie geplaatst kan worden. Jammer is het echter wel dat het thema “kids” is, maar volgens mij is daar wel omheen te werken. Aangezien ik een HTC desire heb, kan ik deze extensie niet al te hoog beoordelen. Deze pagina wordt namelijk niet weergegeven voor Android, jammer en een gemiste kans!

Prijs:  $ 39.00 (let op, dollars)
Demo:
Hellothemes.com (alleen op je iPhone of iPod touch, iPad niet getest)
Categorie: Design & Themes

3) mobileTOUCH

Wederom een mobile theme. Deze vind ik qua uiterlijk een stuk beter dan de Hello Kids theme. Bij de vorige theme werd de hoofdnavigatie groot weergegeven en werd de secundaimobile-touch1re navigatie verkleind, zodat deze op de pagina erbij zou passen. Bij deze Mobile Touch theme is dat beter geregeld. De navigatie is veel beter afgestemd op mobiele gebruikers. Knoppen zijn duidelijk en alles is aanwezig. Op mijn HTC wordt deze demo pagina wel goed geladen, de navigatie werkt echter maar voor de helft. Wel jammer, want deze theme is qua uiterlijk beter geschikt om ingezet te worden dan de Hello Kids theme. Maar als de knoppen niet werken dan ben je snel uitgebrowsed. Op een iPhone werkt de navigatie trouwens wel goed.

Prijs:  € 129,00
Demo: Bekijk de mobiele demo op
snm-portal.de (alleen op je mobiele telefoon)
Categorie: Design & Themes

4) Automatische_Incasso_Direct_Debit_NL

Tot slot nog een extensie die alleen geschikt is voor de Nederlandse markt. Hoewel amagento-debit-nlutomatische  incasso op het Internet helemaal geen officiële betaalmethode is, wordt deze toch nog vaak toegepast. De consument wordt bij deze betaalmethode zeer goed beschermd. Tot drie maanden na aflevering van de goederen kan de consument de automatische incasso namelijk nog terug draaien. In dat geval kan de verkoper fluiten naar zijn geld. Afgezien van de betaalmethode is over deze extensie prima nagedacht. De betaalmethode kan eenvoudig toe worden gevoegd en er is ook nog nagedacht over de vervolgstappen door het versturen van update mails en door de order pas vrij te geven als het geld binnen is. Het bestellen op de developers site is nog wel wat lastig als je zelf de installatie wilt doen.

Prijs: € 65,-
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Payment & Gateways

Lees hier ook de Magento extensie review van week 38, week 39, week 40, week 41 en week 42.