webdesigntrends

We zijn nu al twee maanden 2018 en webdesign ontwikkelt zich razendsnel. Wat zijn de trends waar we dit jaar op moeten letten? In deze blog worden vijf webdesigntrends 2018 besproken.

1. Speel met typografie

Vroeger moesten alle lettertypes op de website hetzelfde zijn. Het mixen van lettertypes werd dan ook niet echt gewaardeerd. Inmiddels komt steeds meer naar voren dat het mixen van lettertypes een positief effect heeft op de lezer. Het geeft namelijk een duidelijke structuur weer. Spelen met typografie kan dus in 2018 wel!

2. Maak een minder statische website

Animaties kunnen ervoor zorgen dat je website minder statisch wordt. Je kunt animatie op verschillende manieren toepassen. Zo kun je een licht bewegende afbeelding toevoegen aan de achtergrond van je website. Je kunt ook een animatie toevoegen als iemand met z’n muis over een bepaald object gaat.

3. Voeg video’s toe

Online video’s gaan ook een steeds belangrijke rol spelen en kunnen een goede toevoeging zijn op de huidige content. Ze zijn aantrekkelijk om te kijken. Vroeger waren video’s alleen goed als ze in landscape modus werden gefilmd, maar tegenwoordig kun je ook portrait video’s toevoegen.

4. Mobiel eerst

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en we bekijken dan ook steeds meer websites op ons mobiel. Ook zoeken in Google gebeurt steeds vaker op onze mobiele telefoon. Hou daarom rekening met het ontwerpen van je mobiele website en zorg dat je website door elk formaat mobiel wordt ondersteund.

5. Gebruik goede afbeeldingen

Slechte of onscherpe afbeeldingen zijn voor veel websitebezoekers een afknapper.Afbeeldingen kunnen content op een eenvoudige manier ondersteunen en maken je onderscheidend van de rest. Maak gebruik van kwalitatieve afbeeldingen, maar zorg wel dat je performance van je website daar niet onder leidt.  

Dit waren de webdesigntrends 2018! Er zullen vast nog wel meer trends zijn, maar deze vinden wij het belangrijkst.