Amazon Prime

Je kunt al een aantal jaren winkelen via Amazon. Amazon is een marketplace, net als bol.com. Aan het begin van het Nederlandse Amazon tijdperk konden we als Nederlanders weinig producten kopen en waren de ebooks onze enige optie. Inmiddels is dit wel anders. Amazon timmert aan de weg voor een belangrijke positie in het ecommercelandschap. Het lukt ze nog aardig ook! Fysieke winkels van Amazon kennen we nog niet, maar online concurreert het hard met ketens als Media Markt, Bol.com & Coolblue.

Via de Duitse Amazon

Wie nu producten via Amazon wil kopen, moet deze kopen via Amazon.De. Vorig jaar zijn alle productnamen en productbeschrijvingen op Amazon vertaalt naar het Nederlands. En dat niet alleen: ook bij de klantenservice kun je nu in het Nederlands te woord worden gestaan. De producten worden vervolgens verstuurd vanuit Duitsland. Sinds dit jaar zijn ook onze populairste betalingssystemen toegevoegd aan Amazon: iDEAL & Automatische incasso.

Amazon Prime

Amazon heeft in landen zoals Verenigd Koninkrijk en de Verenigde staten een betaalde abonnementsservice genaamd Amazon Prime. Hiermee hebben de consumenten toegang tot extra diensten van Amazon. Zo krijg je je producten sneller geleverd en kun je muziek en video’s streamen.

Tot deze maand was het niet mogelijk om Amazon Prime af te sluiten, maar daar komt nu verandering in. Amazon Prime komt naar Nederland en gaat 3,99 per maand kosten. Dankzij dit nieuwe abonnement kunnen miljoenen producten binnen een dag bij jou zijn en kun je eindeloos video’s kijken via Amazon Prime Video.

Concurrentiestrijd

Amazon gaat nu echt de strijd aan met Coolblue, bol.com en andere webwinkels. We bestelden al regelmatig producten in het buitenland, maar met de komst van Amazon Prime zal dit wel gaan toenemen.