Google Home

De spraakassistent gaat een belangrijke rol spelen in ons dagelijkse leven. Ook Google heeft inmiddels een eigen spraakassistent ontwikkeld: de Google Home. De Google Home speaker kun je ook in Nederland kopen en hij spreekt zelfs Nederlands. In deze blog wordt de Google Home besproken.

Wat is Google Home?

Google Home is net als Alexa van Amazon een spraakassistent. Hij is cilindervormig en in de bovenkant zit alle belangrijke technologie. Hierin zit de microfoon verwerkt. Dankzij de ‘far-field’ microfoon hoef je niet direct naast hem te staan. De bovenkant is voorzien van leds in de vier kleuren van google. Deze kunnen oplichten en draaien aan de hand van de activiteit die wordt uitgevoerd. Aan de onderkant zit een speaker. Deze is beschikbaar in verschillende kleuren.

In het onderstaande filmpje van Google wordt alles nog een keer uitgelicht:

Het slimme hulpje

De Google Assistent is het belangrijkste onderdeel van de Google Home. Deze helpt je bij alles. Je eigen persoonlijke assistent dus. Je kunt hem gebruiken om muziek af te spelen, apparaten te bedienen en om je agenda te beheren. Een zoekopdracht uitvoeren via Google kan ook. Dan gaat hij voor je Googlen. Zodra je “Ok Google” zegt, wordt die geactiveerd en kun je hem het hemd van z’n lijf vragen.

Koppeling met apparaten

Het is mogelijk om een koppeling te maken met andere smartphone apparatuur. Je televisie kun je slim maken dankzij een Chromecast. Koppel de Chromecast en je kunt via je stem een programma kiezen op je televisie. Dit geldt ook voor Netflix. Een film afspelen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kunt zelfs je verlichting regelen! Je moet dan je schakelaar en lampen toevoegen en vervolgens kun je aan de Google Home vragen of de verlichting wat gedimd mag worden.