Home E-commerce Korte gids voor B2B e-commerce platform selectie

Korte gids voor B2B e-commerce platform selectie

De manier waarop we kijken naar e-commerce sites en de implementaties is vaak helemaal ondersteboven. Dit zien we ook veel onder B2B bedrijven. We zijn vaak geobsedeerd door functies en features, waardoor we maar beperkte aandacht geven aan de echte factoren die ons e-commerce succesvol moet maken.

Het is onze ervaring dat de totale projectkosten stijgen. Dit gebeurt wanneer deze factoren nauwelijks of niet meegenomen worden en dat de verwachte visie over de capaciteiten van het platform tegenvallen. In plaats van te beginnen met ingestelde platformfuncties geven wij het volgende advies:

  • Begin als B2B’er met een visie die de strategische richting van je e-commerce plan formuleert. Je moet dit met betrokkenheid en feedback van je klanten opzetten.
  • Ontwikkel een architectuur die je visie ondersteunt. Dit wordt het fundament en is dus zeer belangrijker. Identificeer uw data en ontwikkel eerst de interfaces voordat u begint met het implementeren van designs die uw klanten krijgen te zien.
  • Selecteer een implementatiepartner die je visie over e-commerce kan overnemen en begrijpt of zelfs verder kan aanvullen. Daarnaast moet deze partner het plan kunnen implementeren in al zijn levendige details. Het kiezen van een partner met voorafgaande ervaring met implementaties van je schaal en in je markt is daarbij van groot belang.
  • Selecteer een platform dat het beste past bij je visie en bedrijfsprocessen. Evalueer het alleen tegen je visie en niet alleen tegen andere e-commerce platformen. Welke platform past het beste bij uw visie en e-commerce plan in plaats van welk platform de meeste set aan features biedt.

Open benadering

Dit alles vraagt om een meer open benadering waar je als B2B’er:

  • Luister naar uw klanten en werk samen met hen. Geef ze een stem in de visie en het ontwerp, in plaats van op basis van wat je denkt dat ze nodig hebben.
  • Ontwikkel voor flexibiliteit. Gebruik moderne technieken zoals microservices, Devops approach to automation. Of ontwikkel interfaces die kunnen worden gebruikt door elk systeem inclusief het e-commerce platform.
  • Streef naar resultaten, niet perfectie. Compromissen doen om de complexiteit te verminderen. Als u prijsgegevens moet invoeren naar e-commerce om het te laten werken, doe dat dan in plaats van aan te dringen dat het een prijsdienst API noemt.
  • Laat het gekozen platform de kans krijgen om uw bedrijfsprocessen aan te scherpen. Dit is voor veel B2B-bedrijven een uitdaging. Als je probeert om het systeem te laten buigen naar de manier waarop u werkt, in plaats van het proces te optimaliseren, zoals het platform werkt, creëert u een groter, kostbaarder en minder flexibel resultaat.

Meer lezen

Voorbeelden Structured Data in Google

Structured Data in Google: je ziet het steeds vaker voorbij komen. Het is de ideale manier om Google te helpen bij het...

Slimme apparaten in je huishouden

Internet of Things heeft ervoor gezorgd dat simpele producten een nieuw leven krijgen door zich slim te kunnen gedragen. In de afgelopen...

Structured Data: wat is het?

De algoritmes van google worden steeds slimmer en blijven zich ontwikkelen in het begrijpen van complexe data. Toch begrijpt Google niet alles....

Een succesvolle call-to-action ontwerpen

We komen overal tegenwoordig Call-To-Action (CTA)’s tegen en dan niet alleen op websites. Ook in advertenties spelen ze een belangrijke rol.  Een...

De rol van API’s

Je maakt als consument veel gebruik van API’s zonder dat je het door hebt en dit geldt ook voor B2B & B2C...