magento commerce

In week 41 zijn er 62 nieuwe extensies uit gekomen. Hieronder bevinden zich weer veel design themes en exotische payment gateways. Maar ik heb vier extensies uitgezocht die echt handig kunnen zijn voor verschillende webwinkelconcepten.

Ben je benieuwd naar de extensies van vorige week?  Klik dan hier!

1) J2T_Auto_add_VA

Ondanks de uitgebreide marketing mogelijkheden van Magento zijn er altijd wel prijsregels die niet standaard worden aangeboden. Soms krijg je online een gratis product  bij het plaatsen van een bepaalde bestelling (zie bijvoorbeeld nu de actie bij Protest waar je een genj2terieke tas krijgt bij een bestelling boven een bepaald bedrag). Echter soms wil je ook dit cadeau segmenteren en dankzij deze Magento extensie is dat nu mogelijk. Zo kun je een gratis kindertas of rugzak aanbieden bij kinderkleding en een damestas bij dameskleding. Waarom zit het niet standaard in Magento? Wie zal het zeggen? Ik vind het in ieder geval een praktische extensie en de extensie is voor slechts 16 euro beschikbaar.

Prijs:  € 15,99
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Checkout

2) Detect_Missing_Pages

Dit is, wat mij betreft, de beste en meest bruikbare extensie van deze week. Het is  erg belangrijk dat bezoekers niet belanden op een 404 pagina (URL fout pagina). Dit is niet bevorderlijk voor je page ranking en het levert frustratie op bij bezoekers. Het is dus niet goed voor je condetect_missing_pagesversie. Dit kan echter altijd gebeuren, vooral als je veel doet aan linkbuilding en ook te maken hebt met wisselende collecties. Je hebt het zelf als shop manager niet altijd in de gaten. Deze extensie kan je daarbij helpen, want het geeft voor iedere 404 melding aan welke URL is opgevraagd en door welke verwijzende site. Op deze manier kun je eenvoudig een URL re-direct maken of de verwijzende partij aanschrijven met een nieuwe URL. Zo behoud je een goede ranking en voorkom je irritatie bij bezoekers.  Deze extensie verdient zichzelf terug in omzet en in een besparing van tijd.

Prijs: $ 39.00 (let op, dollars)
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Catalog

3) Earlyimpact_Subscriptionbridge

Om concurrentie buiten de deur te houden is het mooi als je klanten voor een langere periode aan je bindt. Op deze manier ben je als webwinkelier verzekerd van een continue bron van inkomsten en daarom kan de bezoeker ook worden beloond met bijvoorbeeld extra kosubscriptionbridge_defrting. Deze Magento extensie maakt het mogelijk om abonnementen met terugkerende betalingen te realiseren. Dit kan uitstekend worden gecombineerd met Payment Service Providers zoals
Buckaroo
. De praktijk wijst echter uit dat extensies die zo belangrijk zijn voor de webwinkel, bijna altijd wel iets van maatwerk nodig hebben. Echter deze extensie is gratis en dan is er vaak geen ondersteuning van de extensie ontwikkelaar.

Prijs: gratis
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Payment & Gateways

4) OnTap_MouseTrace

In een eerdere review heb ik de intergrator met Clicktale besproken. Deze tool gebruik ik al een tijdje om meer inzicht te krijgen in de manier waarop bezoekers zich op de smouse-trace_defite bewegen. Het nadeel van Clicktale is echter dat het niet echt goedkoop is en dat je veel beperkingen hebt. Mouse Trace is een stuk goedkoper  (vanaf 15 dollar p.m.) en het is een soort simpele versie van Clicktale. Mouse Trace kun je daarnaast ook nog eens in analytics zien. Wanneer je start met het analyseren van het gedrag van je online bezoekers voldoet Mouse Trace, maar als je meer informatie wil, dan is Clicktale beter.

Prijs: Gratis (wel abonnementskosten van Mouse Trace zelf)
Demo: Geen demo
Categorie: Analytics

Lees hier ook de Magento extensie review van week 34, week 35, week 36, week 38 en week 39.