magento commerce

In week 34 zijn er 46 nieuwe extensies uit gekomen. Van de 46 extensies bestaat een groot deel uit design themes of Russische betaalmethodes. Niet echt geschikt voor de Nederlandse markt dus. Wel waren er een viertal extensies die ik met jullie wil delen.

1)      CMS_Breadcrumbs_Extension

Deze tool biedt de mogelijkheid om per cms pagina aan te geven welk kruimelpad je bovenaan de pagina toont. Een kruimelpad is een navigatie ondersteuning waar de bezoeker op de hoogte kunnen blijven van hun locatie binnen de site. Als ik bijvoorbeeld een klantpagina van Sports@Work bekijk dan zie ik in de URL over-ons/klantnaam. Het kruimelpad geeft echter home / klantnaam aan. Met dank aan deze extensie kan je het kruimelpad een stuk duidelijker maken voor de bezoeker (bijv. home/onze-klanten/klantnaam). Tevens maakt deze extensie het mogelijk om een link aan de tussenliggende kruimels te geven. Dit kan goed zijn voor de klantbeleving en ook voor SEO.  Ook kan er worden gekozen om kruimelpaden weg te laten.

Prijs: $20.00  (let op, in dollars en aanbieding is alleen op de website van icebergcommerce.com)
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Content management

2)     Prolabels

De tijd dat een bezoeker neemt om een productoverzicht pagina te bekijken is meestal niet voldoende om ook alle producten te zien. Met deze extensie heb je de mogelijkheid om eenvoudig extra labels mee te geven aan product . Een label met Nieuw, of beste koop, of speciale aanbieding zorgt ervoor dat het product meer aanspreekt en de call-to-action beter wordt ondersteund. Het was natuurlijk altijd al mogelijk om dit soort labels te verwerken in de afbeeldingen. Dit is echter een tijdrovende bezigheid en zorgt ervoor dat je de labels niet snel toevoegt of weghaalt. Met deze extensie zou dit eenvoudiger moeten gaan. Op deze manier krijg je actiegerichtheid van een bol.com of amazon.com maar is dit toch te regelen zonder iedere keer ondersteuning te moeten hebben van een kostbare designer of DTP’er.

Prijs:  $ 79.00 (let op, dollars)
Demo: Bekijk de demo op templates-master.com
Categorie: Customer service

3)  Mass Product Category Changing

Het is eigenlijk zonde dat dit soort extensies gemaakt moeten worden. Het gebeurt wel eens dat je met de webshop wat verandert in categorieën, je voegt er één toe of je haalt er één weg. Op dit moment is het in Magento niet mogelijk om meerdere producten tegelijkertijd toe te wijzen aan deze nieuwe categorie. Elk product dient een keer geopend en aan de categorie toegewezen te worden, of door een import te draaien. Waanzinnig onhandig! Met dank aan deze extensie is deze frustratie ten einde.  Met een paar eenvoudige clicks kan je met Mass Product Category Changing een nieuwe categorie zo vullen met producten. Voor het geld hoef je het niet te laten.

Prijs: $1.99  (let op, dollars)
Demo: Geen demo beschikbaar
Categorie: Content management

4)  jFusion_Joomla

De beschrijving van deze extensie doet veel positieve features vermoeden. Met deze extensie zou het mogelijk moeten zijn om features en widgets uit Joomla te draaien binnen je Magento site. Zaken zoals polls, menu aanpassingen, latest news, populair news, etc etc. zouden eenvoudig in de magento site kunnen worden getoond. Dit zou een enorme toegevoegde waarde kunnen bieden aan het verrijken van je site. Meer relevante content op je site is goed voor je SEO strategie en kan de  betrokkenheid en interactie met de bezoeker op de site verhogen. Het nadeel is echter wel dat je naast een Magento applicatie ook een Joomla applicatie moet draaien. Tevens zal je beide systemen moeten gebruiken om de content te vullen. Ik verwacht niet dat deze tool het beheer van je shop eenvoudiger maakt, wel helpt het bij de verrijking van je shop.

Prijs: gratis
Demo: Diglin.com
Categorie: Content management

Lees hier ook de Magento extensie review van week 38, week 39, week 40, week 41 en week 42.