Home Design Zeven tips voor het inzetten van typografie op je website

Zeven tips voor het inzetten van typografie op je website

Een goede typografie zorgt dat bezoekers op je website blijven en sneller bereid zijn om iets te doen. Bovendien heeft het nog nog veel meer invloed op je conversie. Toch gaat er op veel website nog wat fout op het gebied van typografie. Sommige websites zijn totaal onleesbaar of staan de letters veel te dicht op elkaar. Terwijl de typografie echt bijna essentieel is. In deze blog bespreken we zeven tips voor het inzetten van typografie op je website.

  1. Kies maximaal twee lettertypes, waarvan 1 voor je titel en tussenkoppen en 1 voor je tekst. Deze lettertypes hoeven echt niet precies hetzelfde te zijn, maar het is wel van belang dat ze allebei even goed leesbaar zijn.

  2. Laat voldoende witruimte over rondom de tekst en titels. Er bestaat hier geen standaard oplossing voor, maar je moet het vooral goed inschatten.

  3. Hou ongeveer een regelafstand aan van 1,5. Dit is ook wat normaal gesproken voor een word document wordt aangeraden en prettig leesbaar.

  4. Gebruik de verschillende lettergrootte consequent over de website. Dus de titels bijvoorbeeld allemaal in 20px en de tekst in 14px.

  5. Neem een regellengte van ongeveer 70 tekens. Dit is inclusief leestekens en spaties. Hierdoor wordt het ook op mobiele telefoons en tablets goed uitgelijnd.

  6. Kies een lettertype kleur dat in contrast staat met je achtergrond. Je tekst hoeft echt niet zwart op wit te zijn. Maar je moet echt geen kleuren kiezen die te dicht bij elkaar staan.

  7. Gebruik bullet-points bij een opsomming. Hierdoor weet de lezer direct dat het een opsomming is.  

Misschien klinken deze tips standaard, maar toch wordt typografie echt niet op alle websites goed toegepast. Deze tips kunnen daar echt aan bijdragen.  

Meer lezen

Waar en wat kopen Nederlandse consumenten online?

Het e-commercelandschap heeft zich sterk ontwikkeld en hebben er op verschillende kanalen veranderingen plaats gevonden. Customer Journeys zijn ingewikkelder geworden en de...

Producten verkopen via Social Media

Sinds een korte tijd is het mogelijk om in de Verenigde Staten producten te verkopen via Social Media. Op dit moment is deze...

Voorbeelden Structured Data in Google

Structured Data in Google: je ziet het steeds vaker voorbij komen. Het is de ideale manier om Google te helpen bij het...

Slimme apparaten in je huishouden

Internet of Things heeft ervoor gezorgd dat simpele producten een nieuw leven krijgen door zich slim te kunnen gedragen. In de afgelopen...

Structured Data: wat is het?

De algoritmes van google worden steeds slimmer en blijven zich ontwikkelen in het begrijpen van complexe data. Toch begrijpt Google niet alles....