Home Design Zeven tips voor het inzetten van typografie op je website

Zeven tips voor het inzetten van typografie op je website

Een goede typografie zorgt dat bezoekers op je website blijven en sneller bereid zijn om iets te doen. Bovendien heeft het nog nog veel meer invloed op je conversie. Toch gaat er op veel website nog wat fout op het gebied van typografie. Sommige websites zijn totaal onleesbaar of staan de letters veel te dicht op elkaar. Terwijl de typografie echt bijna essentieel is. In deze blog bespreken we zeven tips voor het inzetten van typografie op je website.

  1. Kies maximaal twee lettertypes, waarvan 1 voor je titel en tussenkoppen en 1 voor je tekst. Deze lettertypes hoeven echt niet precies hetzelfde te zijn, maar het is wel van belang dat ze allebei even goed leesbaar zijn.

  2. Laat voldoende witruimte over rondom de tekst en titels. Er bestaat hier geen standaard oplossing voor, maar je moet het vooral goed inschatten.

  3. Hou ongeveer een regelafstand aan van 1,5. Dit is ook wat normaal gesproken voor een word document wordt aangeraden en prettig leesbaar.

  4. Gebruik de verschillende lettergrootte consequent over de website. Dus de titels bijvoorbeeld allemaal in 20px en de tekst in 14px.

  5. Neem een regellengte van ongeveer 70 tekens. Dit is inclusief leestekens en spaties. Hierdoor wordt het ook op mobiele telefoons en tablets goed uitgelijnd.

  6. Kies een lettertype kleur dat in contrast staat met je achtergrond. Je tekst hoeft echt niet zwart op wit te zijn. Maar je moet echt geen kleuren kiezen die te dicht bij elkaar staan.

  7. Gebruik bullet-points bij een opsomming. Hierdoor weet de lezer direct dat het een opsomming is.  

Misschien klinken deze tips standaard, maar toch wordt typografie echt niet op alle websites goed toegepast. Deze tips kunnen daar echt aan bijdragen.  

Meer lezen

Hoe kom je bovenaan in Google te staan?

Het hoogste plekje in de zoekresultaten van Google is iets waar iedereen op aast. Het is het eerste resultaten dat jouw potentiƫle...

5 tips voor het optimaal gebruik maken van social commerce

Social commerce komt naar Nederland! Verschillende experts verwachten dat diensten zoals Instagram shopping binnenkort beschikbaar zijn in Nederland, sommigen verwachten zelfs al...

Social media advertising: maak je merk nog beter zichtbaar

Social media advertising is adverteren via de verscheidene sociale media kanalen. Waarschijnlijk gebruik je de sociale media al als marketing tool en...

Kleurenpsychologie: wat betekenen kleuren?

Op het gebied van design van websites zijn kleur, afbeeldingen, compositie en typografie wel een van de belangrijkste onderwerpen. Veel mensen zien...

Voice Technologie is veel meer dan een trend

Voice Technologie is inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Voice Technologie zorgt voor een persoonlijke contact met technologie...