Foto’s worden op elk moment van de dag gemaakt en we maken overal foto’s van: eten, bezienswaardigheden, leuke momenten, huisdieren, huizen, noem het maar op. We plaatsen deze fotos op Social Media kanalen zoals Facebook, Linkedin, Pinterest en op vele andere kanalen. Nu wordt het ons ook wel heel makkelijk gemaakt met de smartphone. De huidige smartphone technologie gaat zelfs de concurrentiestrijd aan met de professionele camera’s. Je hoeft inmiddels geen professionele camera meer te hebben om mooie foto’s te maken. Toch is niet elke foto die met de smartphone genomen wordt een professionele foto. In deze blog worden vier tips gegeven voor het maken van een professionele foto met je smartphone.

1. Focus op 1 object

Meerdere objecten in één foto kan leiden tot chaos. Kies er daarom voor om je te focussen op slechts één object. Dit object krijgt alle aandacht. Zorg vervolgens dat er zo min mogelijk te zien is in de achtergrond. Eventueel kun je de achtergrond onscherp maken.

2. De regel van een derde

Zet de lijnen van je camera aan via de instellingen. Zorg er volgens voor dat het object dat je op de foto wil zetten staat op de één van de kruisingen van horizontale en verticale lijnen. Hierdoor valt het de kijker meer op en het maakt de foto professioneler.

3. Gebruik het natuurlijke licht

De zon kan soms heel vervelend zijn bij het maken van foto’s. Toch kan het een positieve invloed hebben op je foto’s. Van super neppe verlichting worden je foto’s echt een stuk minder mooi. Bovendien kunnen ze ook nog eens een verkeerd beeld schappen. Maak juist foto’s vlakbij een raam of maak de foto tijdens zonsopgang of zonsondergang.

4. Gebruik een interessant perspectief

Iedereen kijkt anders naar de wereld en elk perspectief geeft weer een andere indruk. Maak niet alleen maar gebruik van een simpele foto van voren, maar kies ook eens voor het vogelvluchtperspectief of het kikkerperspectief.