Dinsdag Magento extensie reviews – Week 43

De score van deze week: 32 nieuwe extensies. Er is echter niet veel nieuws te vertellen. Er zitten twee performance boosters in die beiden een verbeterde manier van caching beloven. Als iemand hier ervaring mee heeft dan hoor ik dat graag. Voor de B2B webshops zijn er wel een aantal interessante extensies bij gekomen, waaronder een B2B module en de hieronder beschreven Catalog Permissions.

Ben je benieuwd naar de extensies van vorige week?  Klik dan hier!

1) Catalog_Permission

Bij de eerste en tweede extensie wordt er goed ingespeeld op de trend van de personalisatie van de webshop. Wanneer deze extensie is geïnstalleerd is het mogelijk bepaalde categorieën niet te tonen voor bepaalde groep van bezoekers en juist weer wel weer voor een andere groep bezoekers. Deze extensie zal het meest worden toegepast in de B2B webshops. Hier zijn maatwerk catalogi een stuk gebruikelijker. Ik zou deze extensie ook wel willen inzetten voor consumenten verkoop, maar mijn bezwaar bij dit soort extensies is dat er altijd gebruik wordt gemaakt van klantgroepen. Dit werkt meestal goed, maar waar het systeem geen rekening mee houd is hoe deze bezoekers in groepen geplaatst moeten worden. Hiervoor moet je vaak wat ontwikkelen en heb je dus toch weer een ontwikkelaar nodig.

catalog-permission

Prijs:  $ 79.00 (let op, dollars)
Geen goede demo beschikbaar
Categorie: Catalog
Beoordeling Eperium: 3 sterren uit 5

2) Shipping___Payment_By_Customer_Groups

<

Dit principe wordt bij veel grote webshops toegepast. Hier kan je bepalen welke betaalmethode een bezoeker mag gebruiken en welke dus ook niet. Vaak wordt een succesvolle betaalmethode als acceptgiro niet aangeboden bij de eerste aankoop maar wel bij vervolg aankopen. Dit kan met deze extensie nu ook eenvoudig worden toegepast op de Magento shops. Ook bij deze extensie loop je tegen het probleem aan dat je zonder tussenkomst van ontwikkelaars alleen gebruik kan maken van de standaard klantgroepen in Magento. Wat ik ook vaak bezwaarlijk vind bij dit soort oplossingen is dat dit alleen werkt bij bezoekers die een account aanmaken. Dit begint gelukkig steeds minder vaak een vereiste van een webshop te zijn. Zonder dit account is het echter lastig om de klant goed in een klantgroep in te delen.

shipping-and-payment-by-groups

Prijs: $ 59.00 (let op, dollars)
Geen demo beschikbaar
Categorie:  Checkout
Beoordeling Eperium: 2 sterren uit 5

3) SoldTogether

Deze extensie is wat mij betreft de beste van deze week. Hier wordt een pdashop.nl achtige oplossing geboden waarbij je de producten los en in bundels kan kopen. Tevens kan je per bundel eenvoudig aanvinken wat je wel en wat je niet wilt toevoegen aan de order. Dit wordt bij veel succesvolle webshops toegepast. Daarom verwacht ik ook dat het een nuttige extensie is. Het zou echter nog wel mooi zijn als je een korting kan geven wanneer de bezoeker kiest om alle producten in de bundel te kopen. Kijk naar de demo en oordeel zelf!

soldtogether

Prijs: $ 89.00 (let op, dollars)
Demo: http://extension02.templates-master.com/soldtogether/olympus-stylus-750-7-1mp-digital-camera.html
Categorie: Catalog
Beoordeling Eperium: 4 sterren uit 5

Overzicht van alle extensies van week 43:

Design & Themes

Advertising & Marketing,  Pricing & Promotion, merchandizing

Catalog & Content management

Payment & Gateways