slimme apparaten

Internet of Things heeft ervoor gezorgd dat simpele producten een nieuw leven krijgen door zich slim te kunnen gedragen. In de afgelopen jaren zijn er heel wat huishoudelijke gadgets ontwikkeld die ervoor kunnen zorgen dat je een slim huis krijgt. In deze blog bespreken we vijf slimme apparaten om je huis te veranderen in slim huis.

1. Verlichting

Bij slimme apparaten in huishoudens denken veel mensen ook gelijk aan slimme verlichting. Dit komt vooral omdat deze verlichting eenvoudig is te installeren. Bij slimme verlichting kun je de toon, helderheid en kleur instellen. Bovendien kun je ook je lampen bedienen met een spraakopdracht of plannen dat je verlichting aan gaat op het moment dat jij thuis bent – en zich ook weer uitschakelt als jij het huis verlaat

2. Deurbel

Met de slimme deurbel weet je direct wie ervoor de deur staat – nog voordat je de deur open hebt gedaan. Je kunt bezoekers te woord staan, maar je kunt ook een foto maken voor als je het niet vertrouwd. Je hoeft zelfs niet meer thuis te zijn als er wordt aangebeld. Je beantwoordt de deurbel dan gewoon met je telefoon en dan lijkt het net alsof je gewoon thuis bent.

3. Deurslot

Iedereen heeft wel eens de deur achter zich dicht getrokken zonder dat die een sleutel bij zich had. Met het slimme deurslot kun je ook zonder je sleutel toch weer binnen komen. Dit deurslot communiceert met je smartphone en daarmee kun je ook de deur openen. Het deurslot werkt niet via het internet, maar is verbonden met de bluetooth van je telefoon

4. (Robot)Stofzuigers

Je kon al een tijdje instellen dat je robotstofzuiger begon te stofzuigen op een vast tijdstip en zich daarna aan het netstroom aansloot. Inmiddels kun je er nog veel meer mee. Je kunt ze koppelen aan een app en dan kun je precies zien waar die heeft schoongemaakt. Bovendien kun je hem ook zeggen waar die niet moet schoonmaken en kun je hem net wat meer planning meegeven.

Spraakassistent

Google Home en Amazon Echo zijn twee slimme spraakassistenten. Je kunt tegen ze praten en verschillende opdrachten meegeven. Zo kun je vragen of die muziek wilt afspelen of het weer op te zoeken. Bovendien kun je deze ook koppelen met je andere slimme apparaten. Hoef je zelfs je telefoon niet eens te pakken om je verlichting te dimmen of om je robotstofzuiger aan het werk te zetten.