amazon echo

Slimme speakers worden steeds meer verkocht en nemen in populariteit toe. Naast de Google Home is er nog een optie beschikbaar: de Amazon Echo. Je kunt deze rechtstreeks kopen via de website van Amazon en via andere verkopers. Op Amazon Prime Day is die regelmatig in de aanbieding. Wat is de Amazon Echo? Welke modellen zijn er beschikbaar? Ontdek het in deze blog.

Wat is de Amazon Echo?

De Amazon Echo is een slimme speaker van Amazon. Je kunt er apparaten in je huis mee bedienen. Je kunt de lampen dimmen of je televisie uitzetten. Je kunt het ook gebruiken om producten te bestellen of het nieuws laten voorlezen. Bovendien kun je ook muziek afspelen. Al is het apparaat daar niet speciaal voor bedoeld. Het apparaat werkt op stemcommando dankzij Alexa. De slimme speaker is ongeveer even groot als een pot haargel en neemt weinig ruimte in beslag.

In het onderstaande filmpje van Amazon wordt de Amazon Echo nog eens uitgelegd. Het is een filmpje uit 2015, maar niet minder actueel.

Verschillende modellen

Amazon Echo speakers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Je hebt de Amazon Echo (meerdere generaties), Amazon Echo Dot, Amazon Echo Show en Amazon Echo Spot.

De gewone Amazon Echo heeft de standaard functionaliteiten als spraakassistent. Ook de Amazon Echo Dot is goed te gebruiken als spraakassistent. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Van de Amazon Echo Dot hebben ze ook kindervariant uitgebracht. Deze is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en blauw en voorzien van een rubberen rand. Bovendien kun je hier alles instellen, zodat je eventueel beperkingen voor je kinderen kan opleggen.

Amazon Echo Plus

De Amazon Echo Plus beschikt naast over de standaard functionaliteiten ook een smart hub. Hierdoor kun je je slimme apparaten aansluiten en laten functioneren zonder hun eigen hub.

Amazon Echo Show & Spot

De Amazon Echo Show is een vierkante slimme speaker met een ingebouwd scherm en een camera. Het is een uitgebreide versie van de standaard Amazon Echo. Dankzij de camera kun je ook video bellen.  De Amazon Echo Spot heeft net als de Amazon Echo show een beeldscherm. Wel is deze speaker niet vierkant, maar rond.